Namn åt de döda (NÅDD)

Sveriges dödbok
Sveriges dödbok

NÅDD-projektet behöver förstärkning!

Projektet Namn Åt De Döda – NÅDD – ska leda fram till en ny version av Sveriges dödbok. Intresset för projektet har varit stort och det är nu 358 kontaktpersoner engagerade. De flesta av dem registrerar på egen hand, men några jobbar parvis eller fungerar som samordnare inom en förening.

I höstas fick projektet bra skjuts framåt tack vare fin marknadsföring och gott stöd av både föreningar och enskilda släktforskare. Registrerarna gör ett fantastiskt fint arbete! Men för att nästa version av Sveriges dödbok inte ska dröja allt för länge vill vi puffa för projektet igen. Det är 30 % av materialet som inte är påbörjat, så vi har en hel del arbete framför oss.

Vill du hjälpa till? På Rötter  hittar du mer om projektet och kan också se vilka församlingar vi behöver hjälp med. Välj den församling du själv tycker det vore roligast att arbeta med. Är det en stor församling kan det vara en bra idé att ta en kortare tidsperiod, gärna i sam­klang med den period en husförshörslängd/församlingsbok är förd.

Kontakt: Anders Berg, projektledare för Namn åt de döda  e-post: dodbok@genealogi.se

Sveriges släktforskarförbund